website

BLOGI

Halojata halloo!

Täällä huuteloo tämmöinen 33-vuotias, ehta kotimainen - rempseä maalaismuija Itä-Suomesta.  Yöhoitaja, pienen pojan äiti ja laulava hevosnainen. Metsänhenki ja eränkävijä.

Olen saanut isäni kautta verenperintönä vahvan luonnossa liikkumisen vietin, mikä saa minut kaipaamaan jatkuvasti metsän keskelle ja veden äärelle.  Siellä koen olevani aidoimmillani ja onnellisimmillani.  Seisoessani avojaloin pehmeällä sammalmättäällä, tunnen olevani kotona.  Lapsesta asti olen juoksennellut metsissä koirieni kanssa ja siten kasvanut luonnon kanssa erottamattomasti yhteen.

Metsästys, kalastus ja kaikki muukin ”eräjormailu” on kuulunut elämääni tosiaan jo pienestä pitäen, joten puhutaan enemmän elämäntavasta kuin harrastuksesta.  Vaikka viihdyn luonnossa paljon nimenomaan yksikseni, on tämä myös meidän perheen yhteinen juttu. Perheeseeni kuuluvat miehen, pojan,  hevosten ja kissan lisäksi 3 koiraa, jotka kulkevat mukana metsäreissuilla.

Koska viime vuosina lintukannat ovat harventuneet, olen tarttunut useammin marjapoimuriin kuin aseeseeni. Riistanhoidon lisäksi viime vuosina marjastus ja sienestys on noussut suurimmaksi intohimokseni ja kiinnostuksen kohteeksi.  Kerään vuosittain marjaa ja sieniä myös myyntiin asti, joten metsässä vietetty aika ei jää ihan ykköstunteihin ja  kukkaronkin pohjalle kertyy näin loppukesästä muutama ylimääräinen lantti.  Tämä on yksi keino jolla olen pystynyt rahoittamaan mm. vanhan kotitalomme kunnostusta.

Olen kirjoitanut jo useamman vuoden ajan blogia, jossa olen käsitellyt sekä syvällisempiä että arkisempia asioita aina hevosharrastuksesta masennukseen asti. Uskon vahvasti, että luonnolla on suuri vaikutus siihen, millainen elämä meillä on tai voisi olla.  Sille on vain annettava mahdollisuus.   Kirjoitan täällä pääosin juurikin marjastuksesta ja sienestyksestä eräilyn yhtenä osa-alueena, mutta hyvin todennäköisesti sivuan teksteissäni myös muita yllämainitsemiani aiheita. Ammattilainen tai asiantuntija en ole, mutta intoa on kertynyt senkin edestä. Rakkaudesta luontoon tätä kirjoitan ja haluan kannustaa ihmisiä ulos liikkumaan ja kokemaan kaikki se ainutlaatuisuus, mitä armaan kotimaamme luonto voi meille tarjota.


Lämpimästi tervetuloa mukaan !

-Henna