BLOGI

Hei,

Olen metsästäjä ja tietojärjestelmien asiantuntijaksikin ne minua sanovat - tai ainakin niin ansioluettelossani on lukenut viimeiset 15 vuotta. Metsästys on ollut suurin harrastuksistani jo lapsuudesta lähtien.


Metsästäjäkortin hankin jo pojankloppina, 12 vuotiaana. Silloin metsästykseni keskittyi lähinnä pienpetojen pyytämiseen ja niihin kertoihin, kun pääsin isän mukana sorsanpyyntiin. Noilla samoilla seuduilla metsästykseni on jatkunut tähän päivään saakka, vaikka välillä kävin kääntymässä Etelä-Suomessa. Ei ole mennyt yhtäkään vuotta, etten olisi aloituksessa ollut mukana. Voisi sanoa, että tunnen rannan karikot ja kivet aikasta hyvin niin veden yläkuin alapuolelta. Veneeni olisivat varmasti samaa mieltä, jos osaisivat puhua.

Hanhenpyynnistä kiinnostuin aikuisiällä noin kymmenisen vuotta sitten. Pyyntimuotoon hurahdin lopullisesti hankkiessani ensimmäisen hanhipillini ja ensimmäiset houkutuskuvani. Eivät ne turhaa hehkuttaneet pillien ja kuvien yhteistehoa. Vielä pari vuosikymmentä sitten täälläpäin oli harvinaista, jos joku sattui saamaan hanhen. Kun sellainen sattui, parissa päivässä kylän kaikki metsästäjät tiesivät siitä. Tuurissa se silloin oli.

Nyt 30+ vuotta Pohjois-Pohjanmaan rannikolla metsästettyäni ajattelin, että voisin kirjoittaa ajatuksiani metsästyksestä ihan näin nettiin. Tuolle matkalle mahtuu, jos jonkinmoisia tilanteita ja kokemuksia. Saattaapa sekaan joutua juttua kalastuksestakin silloin tällöin.

 


Terveisin,
Mika