website

BLOGI

Hanhijahdin aloitan aina tiedustelemalla pellot jossa minulla on lupa pyytää, niiden löytäminen ei ole hankalaa mutta joskus voi kulua päiviä tai jopa viikko ennenkuin ovat pellossa jossa on lupa pyytää.

Eräänä aamuna ajelin autolla etsien hanhia, ne myös löytyivät. Luultavasti olivat ruokailleet luvallisella pellolla jo muutaman kerran sillä ojan toisella puolella oleva luvaton pelto, joka oli juuri puitu, sai noin kaksisataa hanhea siirtymään siihen.

Nyt oli siis tulevana iltana aika iskeä ennen kuin luvaton pelto vakiintuu hanhille kokonaan.

Lähdimme koirani kanssa kahdestaan hyvissä ajoin asettelemaan kuvia ennen ensinmäisen parven saapumista. Tuuli oli melko kova ja sehän lupaa pelkkää hyvää ,hanhien laskeutuminen tapahtuu nopeammin ja pellossa olevat kuvat saavat myös eloa. Minulla on käytössä kaksikymmentäneljä Avian X fullbody merihanhikaavetta, jotka omasta mielestäni ovat todella aidon näköisiä.

Noin puolentunnin odottelun jälkeen ensinmäinen parvi lähestyi ja pyrkii laskemaan väärään peltoon. Tässä kohtaan otin pillit käyttöön. Noin puolet parvesta muutti mielensä ja tuli kiertämään ojan luvalliselle puolelle. Yksi edellä oleva hanhi pääsi melkein laskemaan kuville mutta olikin jo kuollut ennen sitä. Parvia tuli lisää, aloitin pillityksen hieman aikaisemmin saadakseni hanhien huomion luvalliseen peltoon johon kuvat oli asetettu, tämä toimi, eli pelkästään hanhien lähestyessä käytin pilliä enemmän ja kun huomasin että pyrkivät oikealle pellolle niin pillitin pelkästään "dödödö...dödödö" ääntä. Merihanhille käytän Dkwain greylag hammeria sekä greylag ghostia. Hammeriin puhalsin tällä kertaa enemmän sillä sen käyttö on hyvin jo hallussa. Ghost on minulle vielä uusi joten kovaa treeniä niin saa pian enemmän peliaikaa. Näillä pilleillä saa todella monipuolista ja aitoa ääntä aikaiseksi, toki se myös vaatii paljon treeniä sillä helpoimpia pillejä nämä eivät ole.Koirani Jekku joka on 1v ja 3kk ikäinen labradorinnoutaja oli ensinmäistä kertaa hanhijahdissa. Hyvin malttoi olla paikallaan ja pääsi vähän kokeilemaan hanhen noutamista. Kunnon ote ei oikein löytynyt vielä ja hieman tahtoi omia lintuja itselleen. Treeniä tämäkin vaatii ja ensikerralla menee taas paremmin.
Saaliiksi saatiin kuusi merihanhea.

- Niko Lumio