website

BLOGI

Tervehdys!

Olen Katja Pyrhönen-Harju, metsästäjä ja sisätyöntekijä Länsi-Uudeltamaalta. Kirjoittelen täällä omista kokemuksista ja ajatuksista metsästykseen ja metsästyskoiriin liittyvistä asioista.

Kotoa löytyy itseni lisäksi kaksihenkinen uusioperhe sekä muutama lyhytkarvainen saksanseisoja ja karkeakarvainen mäyräkoira. Elämä pyörii enemmän ja vähemmän metsästykseen liittyvien asioiden parissa, joten tärkeästä harrastuksesta on tullut elämäntapa.

Metsä on kutsunut minua ensin jo lapsuudessa suunnistusharrastuksen muodossa. Sittemmin seitsemän Rovaniemellä vietetyn vuoden jälkeen palasin etelään metsästyskortti taskussa: suunnistustossut olivat vaihtuneet maastokenkiin, kompassi haulikkoon ja mukana kulki mäyräkoira. Tästä on kulunut aikaa jo +20 vuotta.

Mäyräkoirat veivät mennessään niin luola-, ajo- kuin jälkitouhuihin, myöhemmin painottuen ajohommiin. Ajan myötä kasvatustyö alkoi kiinnostamaan ja maailmalle on lähtenyt useampi pentue. Lyhytkarvaiset saksanseisojat tulivat kuvioihin aviopuolison myötä ja ensimmäinen oma seisoja on nyt reilu 2-vuotias. Kennelnimi on kertaalleen elämänmuutosten myötä vaihtunut ja nykyisin kasvatamme sekä mäyräkoiria että seisojia kennelnimellä Satawarman.

Metsästysvuosi alkaa seisojien kanssa ensin kyyhky-, sorsa- ja hanhijahdeissa. Kohokohta on jonnekin pohjoiseen suuntautuva kanalinnustusreissu. Kauden edetessä reissataan mäyräkoirien kanssa tammikuun loppuun saakka eri puolilla eteläistä Suomea sorkkajahdeissa. Pienpetoja ja peltolintuja käydään pyytämässä tilaisuuksien mukaan ja tarkoitus on mahduttaa kauteen muutama koekäynti koirien kanssa. Jahtipäiviä kertyy kalenteriin siis melko mukavasti.

Syksy on ihmisen parasta aikaa.

-Satawarman Katja